Jadłospis dla dzieci grupy I i II
21.10.2024 -31.10.2024 r.
Dzień |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
PN. 21.10.
Alergeny
|
Bułka pszenna i sezamowa z pastą z masła, wędlinki, jajka gotowanego i koncentratu pomidorowego. Lane kluseczki na mleku. Herbatka z owoców leśnych. Gluten, laktoza, jajko. |
Zupa ogórkowa z ziemniakami. Risotto z kurczakiem i warzywami z dodatkiem kukurydzy i papryki. Kompot rabarbarowo-truskawkowy.
Gluten, laktoza, seler. |
Budyń waniliowy. Banan, danonek.
Laktoza |
WT. 22.10
Alergeny |
Pieczywo pszenna i kukurydziana z masełkiem i zielonym ogórkiem. Paróweczki jedyneczki cielęce na gorąco. Kasza kuskus na mleku. Woda mineralna.
Gluten, laktoza.
|
Biały ukraiński z mięskiem. Pierożki z truskawką i masełkiem. Kompot śliwkowo-wiśniowy. Fasolka zielona gotowana.
Gluten, laktoza, seler, jajko. |
Kanapka: chlebek z masełkiem, serkiem żółtym i rzodkiewką. Kakao. Soczek multiwitamina. Pałeczka kukurydziana. Laktoza, gluten. |
ŚR. 23.10
Alergeny |
Bułka z masełkiem. Suchary na mleku. Sok marchewkowo-pomarańczowy.
Gluten, laktoza, jaja.
|
Barszcz biały z makaronem. Gołąbki z ryżem w sosie beszamelowym. Ziemniaki puree. Kompot gruszkowo-wiśniowy. Sałatka z ogórka zielonego, pomidorków, kukurydzy i cebulki. Gluten, seler, laktoza, jajko. |
Owoce w sosie mlecznym. Mus owocowy. Wafelek suchy.
Laktoza. |
CZW. 24.10
Alergeny |
Bułka pszenna i grahamka z masełkiem i serkiem ricotta oraz rzodkiewką i czerwoną papryczką. Płatki jęczmienne na mleku. Herbatka z miodem i limonką.
Gluten, laktoza.
|
Rosołek z makaronem. Potrawka z indyka i kurczaka. Ziemniaki puree. Brokuł gotowany. Kompot rabarbarowo-śliwkowy.
Gluten, seler, laktoza. |
Ciasto domowe (bułeczki drożdżowe z serem i kruszonką). Bawarka Woda mineralna. Kisiel malinowy. Laktoza, gluten, jajka. |
PT. 25.10
Alergeny |
Bułka wrocławska z pastą z masła, makreli wędzonej i zieleniny. Płatki kukurydziane na mleku. Woda źródlana z cytrynką i miętką.
Gluten, laktoza, rybka.
|
Kapuśniak z mięskiem. Naleśniki z serkiem i dżemem Kompot wieloowocowy. Marchewka gotowana.
Seler, laktoza, gluten, jajka. |
Ryż na mleku z jabłuszkiem Jogurt naturalny. Owoc.
Laktoza, gluten, |
Dzień |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
28.10. PN
Alergeny
|
Bułka pszenna i sezamowa z pasta z masła, jajek gotowanych, rzodkiewki, szczypiorku i koncentratu pomidorowego. Kasza kukurydziana na mleku. Herbatka cytrynowa z miodem.
Gluten, laktoza, jajko. |
Krem z dyni z groszkiem ptysiowym. Kotleciki wołowo-wieprzowe. Ziemniaki puree. Kompot agrestowo-truskawkowy. Kapusta biała zasmażana.
Gluten, laktoza, seler, jajko. |
Chałka drożdżowa z masełkiem i serkiem homo waniliowym. Kakao, owoc.
Laktoza, gluten. |
|
29.10. WT
Alergeny
|
Bułka pszenna i grahamka z masełkiem i rzodkiewką. Sokoliki na gorąco. Biszkopty na mleku. Woda mineralna. Gluten, laktoza. |
Krem buraczkowy z mięskiem i ziemniaczkami puree. Makaron świderki nac sypko. Ratatouille z bakłażanem, cukinią i papryką. Kompot wiśniowo-gruszkowy. Gluten, seler, laktoza. |
Budyń marmurkowy. Owoc
Laktoza |
|
30.10. ŚR
Alergeny
|
Bułka pszenna i grahamka z masełkiem, serkiem żółtym, pomidorkiemk i rzodkiewką. Herbatniki na mleku. Sok jabłkowy. Gluten, laktoza. |
Krem marchewkowy z ziemniakami. Wątróbka drobiowa w sosie własnym. Kasza pęczak na sypko. Kompot śliwkowo-porzeczkowy. Gluten, laktoza, seler. |
Jogurt owocowy. Kanapka monte, owoc.
Laktoza, gluten. |
|
31.10. CZW.
Alergeny
|
Pieczywo mieszane z masełkiem, szyneczką gotowaną, ogórkiem kiszonym i żółtą papryczką. Makaron na mleku. Sok przecierowy marchewkowo-brzoskwiniowy.
Gluten, laktoza.
|
Zupa pomidorowa z ryżem. Jajko gotowane w sosie koperkowym. Ziemniaki puree. Kompot śliwkowo-wiśniowy. Szpinak zasmażany. Seler, laktoza, jajka. |
Kisiel truskawkowy. Jogurt danio. Herbnatnik maślany.
Laktoza, gluten. |
|
04.11. PN
Alergeny |
||||