Jadłospis dla dzieci grupy I i II
17.03.2025 -28.03.2025 r.
Dzień |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
PN. 17.03.
Alergeny
|
Bułka pszenna i sezamowa z masełkiem. Pasta z twarogowa z rzodkiewką i ogórkiem zielonym. Biszkopty na mleku. Herbatka malinowa.
Gluten, laktoza. |
Barszcz ukraiński z mięskiem. Watróbka drobiowa w sosie własnym. Kasza jęczmienna na sypko. Różyczki kalafiora gotowanego. Kompot porzeczkowo - śliwkowy.
Gluten, laktoza, seler. |
Brzoskwinia w sosie mlecznym. Gruszka, lubiś.
Laktoza, gluten. |
WT. 18.03.
Alergeny |
Pieczywo pszenna i grahamka z masełkiem, kiełbaską krakowską, pomidorkiem i rzodkoiewką na liściu sałaty. Kasza jaglana na mleku. Herbatka z miodem i cytrynką.
Gluten, laktoza.
|
Krem marchewkowy z ziemniaczkami. Łazanki z kapustą i mięskiem. Kompot wiśniowo - śliwkowy.
Gluten, laktoza, seler. |
Chałka drożdżowa z masełkiem. Bawarka. Soczek multiwitamina. Wafelek ryżowy.
Laktoza, gluten. |
ŚR. 19.03.
Alergeny |
Pieczywo mieszane z pastą z masła, makreli wędzonej, twarożku i szczypiorku. Woda źródlana z miętką.
Gluten, laktoza, rybka.
|
Żurek na kiełbasce z ziemniaczami. Racuszki jogurtowe z jabłkiem i bananem. Fasolka gotowana. Kompot rabarbarowo - truskawkowy.
Gluten, seler, laktoza, jajko. |
Kanapka: chlebek z masełkiem, szyneczką i ogórkiem kiszonym. Kakao. Owoc.
Laktoza, gluten. |
CZW. 20.03.
Alergeny |
Bułka pszenna i grahamka z pastą z masła, sera żółtego, ogórka małosolnego i koperku. Kasza kukurydziana na mleku. Sok przecierowy. Gluten, laktoza.
|
Rosołek z makaronem. Potrawka z indyka i kurczaka. Ziemniaki puree. Brukselka gotowany. Kompot agrestowo - truskawkowy.
Gluten, seler, laktoza. |
Serek waniliowy z biszkopcikiem. Owoc.
Laktoza, gluten. |
PT. 21.03
Alergeny |
Bułka pszenna i sezamowa z masełkiem, rzodkiewką i czerwoną papryką. Sokoliki na gorąco. Woda źródlana z cytrynką i miętką. Gluten, laktoza.
|
Zupa pomidorowa z makaronem. Jajko gotowane w sosie koperkowym. Ziemniaki puree. Szpinak zasmażany. Kompot wieloowocowy.
Seler, laktoza, gluten, jajka. |
Kisiel żurawinowy. Jogurt naturalny. Herbatnik.
Laktoza, gluten, |
Dzień |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
24.03. PN
Alergeny |
Bułka pszenna i sezamowa z masełkiem, serkiem topionym śmietankowym, rzodkiewką i czerwoną papryką. Herbatniki na mleku. Sok jabłkowy.
Gluten, laktoza.
|
Zupa ogórkowa z ziemniakami i mięskiem. Gulasz z szynki wieprzowej. Ryż na sypko. Kompot śliwkowo - porzeczkowy. Paski marchewki gotowanej. Gluten, laktoza, seler.
|
Budyń waniliowy. Mus owocowy. Wafelek zbożowy.
Laktoza, gluten. |
|
25.03. WT
Alergeny
|
Bułka pszenna i grahamka z pastą z masła, wędlinki, rzodkwi białej i zieleniny. Płatki kukurydziane na mleku. Herbatka poziomkowa.
Gluten, laktoza. |
Krem groszkowy z ziemniakami i mięskiem. Makaron na sypko. Leczo z kiełbaską, papryką, cukinią i pomidorkami suszonymi. Kompot z czarnej porzeczki. Seler, gluten, laktoza. |
Kasza manna na mleku z soczkiem malinowym. Danonek. Owoce.
Glukoza, laktoza. |
|
26.03. ŚR
Alergeny
|
Pieczywo mieszane z masełkiem i pomidorkiem. Ćwiartka jajeczka gotowanego. Cząstka gruszki. Płatki jęczmienne na mleku. Herbatka z limonką i miodem.
Gluten, laktoza, jajka. |
Zupa z soczewicy zielonej z makaronem. Klopsiki wołowo-wieprzowe w sosie. Ziemniaki puree. Buraczki zasmażane. Kompot agrestowo-truskawkowy. Gluten, laktoza, seler, jajko. |
Ciasto domowe (babeczki z płatkami gorzkiej czekolady). Bawarka. Woda mineralna.
Laktoza, gluten, jajko. |
|
27.03. CZW.
Alergeny
|
Bułka pszenna i ciabatka z masełkiem, polędwicą sopocką, ogórkiem zielonym i rzodkiewką. Suchary na mleku. Woda mineralna.
Gluten, laktoza. |
Krem jarzynowy mix z mięskiem. Kopytka w sosie beszamelowym z dodatkiem serka mascarpone. Kapusta czerwona zasmażana. Kompot rabarbarowo - śliwkowy. Seler, laktoza, gluten, jajko. |
Koktajl truskawkowy. Soczek przecierowy marchewkowo - brzoskwiniowy. Herbatnik
Laktoza, gluten. |
|
28.03. PT
Alergeny |
Bułka pszenna i sezamowa z masełkiem. Twarożek z dżemem morelowym. Lane kluski na mleku. Sok owocowy.
Gluten, laktoza, jajka.
|
Krupnik z kaszy pęczak z mięskiem. Filet z rybki w warzywach z dodatkiem pomidorków koktajlowych. Ziemniaki puree. Fasolka gotowana. Kompot wieloowocowy. Seler, rybka, gluten. |
Kisiel ananasowy. Jogurt naturalny. Owoc.
Laktoza. |
|